Tietoa kätilöstä

 

 

 

 

 

 

Olen ihanan pojan äiti, joka on elämäni tärkein, mutta jolle työ on myös intohimo. Valmistuin terveydenhoitajaksi toukokuussa 2008 Oulun seudun ammattikorkeakoulusta. Terveydenhoitajaksi valmistumisen jälkeen työskentelin Raahen äitiys-ja lastenneuvolassa kesällä 2008. Työskentelin myös sijaisena Raahen tk:ssa lääkärinvastaanotolla sairaanhoitajan tehtävissä keväällä 2008.
Jatkoin kätilöopintojani syksyllä 2008 ja valmistuin kätilöksi 2009 (OAMK). Kätilöksi valmistumisen jälkeen olin sijaisena Raahessa, Synnytys-ja lapsivuodeosastolla kätilönä olleen siellä vuoteen 2012 asti, jolloin Raahen Synnytysosasto lakkautettiin. Koko kätilötyöskentelyn aikana opiskelin Sonografian erikoistumisopintoja (OAMK) ja valmistuin seulontakätilöksi erikoistuen sikiön rakenteiden tutkimuksiin vuonna 2011.

Raahen synnytysosaston lakkauttamisen jälkeen siirryin Oulaskankaan Sairaalaan, synnytysosastolle töihin. Koko Oulaskankaan kätilötyöskentelyni aikana työskentelin yhteisellä osastolla, jossa hoidettiin synnyttäjät sekä raskaana olevia, ja lapsivuodetta. Minun vastuualueeseen kuului myös seulontakätilön työt. Oulaisissa työskentelin kätilötoimessa ajalla 2013-2018, kunnes siirryin Kokkolaan, Soiten palvelukseen. Kokkolan keskussairaalassa työskentelin sekä synnytyssalissa että lapsivuodeosastolla ja myöskin äitiyspolikliniikalla seulontakätilönä.

Olen lisäksi työskennellyt kätilönä äitiysneuvolassa Norjassa, Ornesin kunnassa sijaisena ajalla 2017-2018. Näiden vajaan kahden vuoden sijaisuuksien aikana sain laajentaa työkuvaani normaalista päivätyöstä äitiysneuvolassa päivystävään kätilötyöhöön ja sain kokea ihanan norjalaisen kotisynnytyksenkin.
Olen aina ollut utelias ja innokas oppimaan uutta ja pyrin aina tietoisesti laajentamaan kätilömaailmaani uusimpiin ulottuvuuksiin.
Matkani jatkuu Suomessa. Teen myös Taysissa äitiysultrassa seulontakätilönä, ja siten haluan tarjota vanhemmille viimeisintä osaamistani. Minulla on nyt ilo ja kunnia olla osana Team@Uneksijaa, ja yhdessä Teija Kauton kanssa voimme palvella perheitä nyt entistä paremmin Mustanlahdenkatu 20 toimitiloissamme.

Koulutus

Lääketieteellinen ultraääniseuran ry. Ultraääniseuran syyskoulutus Kuopio 2022. Ultraääniseuran kevätkoulutus Helsinki 2022.
Lääketieteellinen ultraääniseuran ry. Ultraääniseuran syyskoulutus Helsinki 2019.
Lääketieteellinen ultraääniseuran ry. Ultraääniseuran kevätkoulutus Oulu 2016.
Lääketieteellinen ultraääniseuran ry. Ultraääniseuran syyskoulutus Hämeenlinna 2015.
Lääketieteellinen ultraääniseuran ry. Ultraäänikoulutus 2012.
Sonografian erikoistumisopinnot. Sonografi 2011 OAMK.
Lääketieteellinen ultraääniseuran ry. Ultraääniseuran kevätkoulutus 2010.
Kätilö 2009, OAMK, Terveydenhoitaja/Sairaanhoitaja 2008, OAMK.
Ylioppilas 2004, Kiviniityn Lukio. Kokkola.